Україна отримає від США додаткові реактивні системи HIMARS – Білий дім

Читать на русском
У США вражені тим, як Україна ефективно використовує ці системи для перелому ситуації на полі бою - тому дадуть більше РСЗВ
Ілюстративне фотоshutterstock.com

До кінця поточного тижня Білий дім оголосить про новий пакет військової допомоги Україні, куди увійдуть додаткові реактивні системи залпового вогню HIMARS.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на заяву координатора Ради з національної безпеки США і стратегічних комунікацій Джона Кірбі.

«Ми продовжимо надавати Україні історичні рівні безпеки допомоги. Пізніше цього тижня адміністрація оголосить про новий пакет допомоги з військовим обладнанням для України. Це буде 16-й такий пакет на підтримку України з початку президентства Джо Байдена» - повідомив він.

За словами Кірбі, в новий пакет допомоги повинні увійти додаткові РСЗВ HIMARS. У США вражені тим, як Україна ефективно використовує ці системи для перелому ситуації на полі бою. Також до систем додаються додаткові боєприпаси для HIMARS і артилерії зразка НАТО і СРСР.

Станом на 15 липня було відомо, що за допомогою американських ракетних артилерійських систем HIMARS за останні тижні вдалося знищити понад 30 військових об'єктів російських військ. Результатом успішних атак на логістику окупантів стало те, що вони змушені відразу везти боєприпаси машинами на передову.

За словами головкому ЗСУ Валерія Залужного, ситуацію на фронті нарешті вдалося стабілізувати. Попри те, що вона залишається складною і напруженою, проте Збройні Сили України повністю її контролюють.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: