Естонія також вирішила обзавестися РСЗВ HIMARS

Читать на русском
Пакет, який схвалений для продажу в Естонію, включає до шести одиниць безпосередньо пускових установок РСЗВ
Реактивна система залпового вогню HIMARSdefence-ua.com

Слідом за Україною Естонія також прийняла рішення взяти на озброєння американські реактивні системи залпового вогню HIMARS. Так, Державний департамент США вже схвалив ряд угод з продажу РСЗВ Естонії, загальна вартість угод - понад півтора мільярда доларів.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

В Україну прибули перші системи залпового вогню M270 – РезніковУ п'ятницю, 15 липня, Україна отримала перші американські далекобійні реактивні системи залпового вогню M270.

Пакет, який схвалений для продажу в Естонію, включає до шести одиниць безпосередньо пускових установок РСЗВ, а також запас боєприпасів для них, допоміжне обладнання, запасні частини та технічну підтримку озброєння. При цьому, як повідомляється в Пентагоні, Агентство зі співробітництва в галузі безпеки та оборони повідомило Конгресу США про можливий продаж Естонії РСЗВ разом з ще двома угодами, деталі яких ще не розголошуються.

Нагадаємо, українській армії за допомогою американських ракетних артилерійських систем HIMARS за останні тижні вдалося знищити більше 30 військових об'єктів російських військ.

У США відзначають, що Україна вкрай ефективним чином використовує кожну одиницю з переданих у розпорядження ЗСУ американських далекобійних систем залпового вогню HIMARS. Вашингтон вважає, що їх застосування має переломити ситуацію на фронті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: