У США вважають, що застосування HIMARS має змінити ситуацію на полі бою в Україні

Читать на русском
Вашингтон і далі надаватиме Збройним силам України військову допомогу, оскільки вона має вирішальне значення в питанні того, чи здобуде Україна перемогу
Реактивна система залпового вогню HIMARSGloballookpress

У США відзначають, що Україна вкрай ефективним чином використовує кожну одиницю з переданих у розпорядження ЗСУ американських далекобійних систем залпового вогню HIMARS. Вашингтон вважає, що їх застосування має переломити ситуацію на фронті.

Про це заявив керівник місії США при ОБСЄ Майкл Карпентер, повідомляє Укрінформ.

«У новинах часто обговорюється надання HIMARS. Це високоточні артилерійські системи, які успішно використовує для захисту від агресора. Як заявив міністр оборони України, HIMARS - це переломний момент на полі бою. Ми, звичайно, на це сподіваємося» - сказав він.

Карпентер також додав, що Вашингтон і далі буде надавати Збройним силам України військову допомогу, оскільки вона має вирішальне значення в питанні того, чи здобуде Україна перемогу. На цей момент США надали Україні озброєння і спорядження на 7,32 млрд доларів і зупинятися на цьому не планують.

Раніше глава Міноборони України Олексій Резніков розповів, що HIMARS змогли частково змінити баланс сил, знищуючи склади та бази окупантів, але установок потрібно більше, оскільки існуючої кількості недостатньо, а війна йде дуже жорстока.

Нагадаємо, США нададуть Україні новий пакет військової допомоги, до якого також увійдуть чотири реактивні системи залпового вогню HIMARS. У росії з цього приводу вже закотили чергову істерику, звинувативши США в нібито затягуванні війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: