Рф відреагувала на рішення США передати Україні ще чотири HIMARS

Читать на русском
Росія засудила рішення США надати Україні ще чотири ракетні системи HIMARS та ствердили, що таким чином Пентагон затягує війну.
Українська правда

Росія засудила рішення США надати Україні ще чотири ракетні системи HIMARS та ствердили, що таким чином Пентагон затягує війну.

Про це йдеться в повідомленні посольства рф у США, яке цитує ВВС.

«Звернули увагу на заяву Пентагону про майбутнє відправлення на Україну ще чотирьох РСЗВ HIMARS. За цим рішенням стоїть нестримне бажання Вашингтона затягнути конфлікт за будь-яку ціну», – зазначають у посольстві.

Данілов розповів, скільки HIMARS та аналогічних систем вже отримала УкраїнаУкраїна отримала від союзників дев'ять HIMARS та аналогічних комплексів. Але для контрнаступу таких потрібні ще десятки.

Вони також додають, що тези високопоставлених представників США про те, що продукція військового призначення використовується українцями в оборонних цілях, є недійсною. А зброя зі Сполучених Штатів застосовується для «знищення міст Донбасу».

Нагадаємо, 8 липня адміністрація Байдена оголосила для України ще один пакет озброєнь на суму 400 млн доларів, включаючи чотири нові системи HIMARS. Від початку вторгнення росії американська сторона вже надала Україні військову допомогу на 7,3 млрд доларів.

Раніше в Пентагоні підтвердили, що Україні буде надано новий пакет військової допомоги загальною вартістю 820 мільйонів доларів. До його складу увійдуть зенітно-ракетні комплекси, а також боєприпаси для РСЗВ HIMARS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: