Іран ввів санкції проти США: у списку десятки американців

Читать на русском
Іран ввів санкції проти 61 американця. Обмеження запровадили на тлі невдалих переговорів щодо відновлення ядерної угоди.
Інтерфакс-Україна

Іран ввів санкції проти 61 громадянина США, включаючи колишнього держсекретаря Майка Помпео, за підтримку іранської дисидентської групи.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Введення санкцій пов'язують з провалом переговорів США та Ірану про відродження ядерного пакту 2015 року.

Зазначається, що серед інших осіб, занесених до чорного списку Міністерством закордонних справ Ірану за висловлення підтримки дисидентському угрупованню, - особистий адвокат колишнього президента Дональда Трампа від республіканців Руді Джуліані і колишній радник Білого дому з національної безпеки Джон Болтон.

У Євросоюзі розповіли про восьмий пакет санкцій проти росіїНовий пакет санкцій проти рф адаптує всі правила ЄС до вже запропонованих раніше обмежень, зокрема, до тих, які впровадила Велика сімка

Як повідомляється, санкції, що введені проти десятків американців, дозволили б іранській владі конфіскувати будь-які активи, якими вони володіють в Ірані. Кроки, про які було оголошено, коли президент США Джо Байден завершив свою поїздку на Близький Схід, здаються значною мірою символічними, враховуючи ймовірну відсутність таких активів.

Нагадаємо, раніше Європейська комісія запропонувала продовжити діючі санкції проти росії до січня 2023 року, а також впровадити нові обмеження в рамках сьомого пакета заходів.

Раніше ми повідомляли, що російські компанії обходять санкції, експортуючи свою продукцію в Сербію, а звідти – у США від імені сербських юридичних осіб.

Також нагадаємо, що Україна розірвала дипвідносини із Сирією та запровадила персональні й економічні санкції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: