Ракети обстріляли консульство США в іракському Ербілі, ймовірно, це Іран

Читать на русском
Іранські ЗМІ підтвердили, що це помста за знищення двох іранських офіцерів у Сирії силами ізраїльських ВПС.
Фото: dw.com

У суботу ввечері в бік консульства США в Ербілі на північному заході Іраку було випущено кілька ракет. Також повідомляється про атаки на студію Kurdistan 24 у цьому районі.

Про це повідомляє Jerusalem Post, з посиланням на Іракське інформаційне агентство (INA).

Губернатор Ербіля Омед Хошнау заявив, що в цьому районі впало кілька ракет, заявивши, що неясно, чи було консульство США головною метою чи аеропорт міста.

Згідно з даними INA, під час нападу було чутно п'ять вибухів.

При цьому, міністр охорони здоров'я Курдистану заявив, що в результаті нападу в суботу ввечері немає поранених або загиблих.

Повідомляється, що відео, опубліковане в соціальних мережах з місця події, показує численні великі вибухи в цьому районі.

За словами репортера Kurdistan 24 Барзана Садіка, повідомляється, що в результаті нападу також була пошкоджена студія Kurdistan 24 у цьому районі.

Водночас, шиїтський священик і іракський політик Муктада ас-Садр обурено відповів на ракетний удар, написавши в Твіттері невдовзі після нападу:

«Боже мій, Ербіль перебуває під вогнем втрат і зради і під страхом голодної смерті, наче курди були не іракці. Скоріше, вони легені Іраку та його неподільна частина. Ербіль не стане на коліна, окрім як поміркованості, незалежності і суверенітету. Миру і любові вам, Ербілю, і вам, курдам, і терпіння до досягнення: #Уряду національної більшості», - написав аль-Садр.

Варто зазначити, що останніми днями Іран погрожував помстою за смерть двох офіцерів Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) під час нібито ізраїльського авіаудару в Сирії минулого тижня.

Пізніше іранські ЗМІ підтвердили, що це помста за знищення двох іранських офіцерів у Сирії силами ізраїльських ВПС.

При цьому, Іранська сторона повідомляє, що атака велася по об'єктах Моссаду в Іраку.

Нагадаємо, що Секретар РНБО Данілов назвав наступну країну, яку матиме бажання захопити Путін. Згідно з його словами, розвиток подій залежатиме від того, як поводитиметься НАТО.

Також у Генеральному штабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті та про оперативну обстановку на закінчення 17-ї доби російсько-української війни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: