Україна розриває дипвідносини із Сирією та запровадить персональні й економічні санкції – МЗС

Читать на русском
Україна розриває дипломатичні відносини із Сирією, розпочинає процес запровадження торговельного ембарго та санкцій.

Україна розриває дипломатичні відносини із Сирією без розриву консульських у відповідь на рішення визнати «незалежність» так званих «Донецької та Луганської народної республік».

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

У МЗС заявили, що рішення Сирії Україна розглядає як недружній акт, зазіхання на її суверенітет та територіальну цілісність, грубе порушення українського законодавства, Статуту ООН та міжнародного права.

Визнання Росією «Л/ДНР»: які країни засудили рішення, а які – підтрималиЛише чотири країни та дві невизнані республіки підтримали рішення Путіна про визнання Л/ДНР. Хто засудив – на карті.

«Не маємо сумнівів, що сирійський режим намагається надати псевдосуб’єктності російським окупаційним адміністраціям на Донеччині та Луганщині на замовлення своїх кураторів в кремлі», – зазначили у міністерстві.

Крім розриву дипломатичних відносин, Україна розпочинає процедуру запровадження торговельного ембарго щодо Сирії, а також накладання інших санкцій щодо сирійських юридичних та фізичних осіб.

«Наша позиція чітка – ми максимально жорстко реагуємо на будь-які спроби підірвати суверенітет і територіальну цілісність України та захищаємо національні інтереси всіма доступними способами, зокрема і на дипломатичному фронті», – сказав Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Сирія ухвалила рішення визнати «незалежність та суверенітет» так званих «ЛНР» та «ДНР».

У вечірньому зверненні Володимир Зеленський заявив, що це означає повний розрив відносин України та Сирії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: