У Євросоюзі розповіли про восьмий пакет санкцій проти росії

Читать на русском
Новий пакет санкцій проти рф адаптує всі правила ЄС до вже запропонованих раніше обмежень, зокрема, до тих, які впровадила Велика сімка
Марек Шефчовичrealist.online

Європейський Союз не збирається зупинятися на сьомому санкційному пакеті проти росії. Вже восени ЄС почне роботу над новим, восьмим пакетом.

Про це заявив заступник голови Європейської комісії Марош Шефчович в ефірі Польського Радіо.

За його словами, новий пакет санкцій проти рф адаптує всі правила ЄС до вже запропонованих раніше обмежень, зокрема, до тих, які впровадила Велика сімка.

Вже наступного тижня Європейська комісія також запропонує план дій щодо уникнення енергетичної кризи у разі спровокованих росією перебоїв з постачанням газу та забезпечення солідарності та захисту єдиного ринку. Європа, додав Шефчович, не буде російським заручником в енергетичній політиці.

Нагадаємо, раніше Європейська комісія запропонувала продовжити діючі санкції проти росії до січня 2023 року, а також впровадити нові обмеження в рамках сьомого пакета заходів.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що ЄС веде переговори щодо скасування санкцій проти деяких росіян, після того, як юристи виявили, що обмежувальні заходи могли бути впроваджені на слабких підставах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: