Євросоюз допоможе компаніям, які постраждали від санкцій проти росії

Читать на русском
Водночас, для таких компаній спростять інвестування у відновлювані джерела енергії задля відмови від російських енергоносіїв.
фото: dw.com

Компанії, які постраждали від введення санкцій проти країни-агресора, можуть отримати 500 тисяч євро державної допомоги від ЄС. Також для них спростять інвестування у відновлювані джерела енергії задля відмови від російських енергоносіїв.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на документ Європейської комісії.

«Компанії ЄС, які постраждали від санкцій, накладених на росію через Україну, можуть отримати 25% збільшення державної допомоги до 500 тисяч євро, щоб впоратися з наслідками вторгнення та енергетичною кризою, що виникла в результаті», - повідомляє інформагентство.

Скільки російських активів заморозив Захід: названо сумуПісля вторгнення росії в Україну західні партнери заморозили близько 350 млрд доларів російських активів, зокрема - Центробанку рф.

При цьому, для остаточного ухвалення рішення Єврокомісія отримає відгук від країн ЄС щодо своєї пропозиції.

Як зазначається у документі, Європейська комісія хоче збільшити суму до 500 тисяч євро, де державна допомога може бути прямими грантами, податковими та платіжними перевагами або іншими формами, такими як аванси, що підлягають поверненню, гарантії, позики та власний капітал.

Компаніям у сільськогосподарському секторі може бути дозволено отримати до 62 тисяч євро державної підтримки, а компаніям у сфері рибальства – до 75 тисяч євро проти поточного ліміту 35 тисяч євро.

Також повідомляється, що Єврокомісія спростить для урядів інвестування у відновлювані джерела енергії, включаючи відновлюваний водень, біогаз і біометан, а також відновлюване тепло в рамках своєї мети відходу від російської нафти та природного газу та диверсифікації джерел енергії.

Варто зазначити, що раніше Єврокомісія послабила правила державної допомоги, дозволивши державам ЄС надавати до 400 тисяч євро державної підтримки та компенсації до 30% витрат на енергію.

Нагадаємо, що компанії країни-агресора обходять санкції експортуючи свою продукцію в Сербію, а звідти – у США від імені сербських юридичних осіб. Відповідну схему розкрив центр ділового консультування «ВЭД 360» від банку «Санкт-Петербург».

Окрім цього, в понеділок, 11 липня, у Єврокомісії заявили, що Канада не порушила санкції проти рф, повернувши турбіну для російського газопроводу.

Раніше ми повідомляли, що росія готується мобілізувати свою економіку для затяжної війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: