Транзит до Калінінграду: Єврокомісія уточнила санкції

Читать на русском
Заборона на перевезення вантажів, на які поширюються санкції ЄС, стосується лише автомобільного транспорту, заявили в Єврокомісії.

Транзит підсанкційних товарів до Калінінградської області автомобільним транспортом заборонено. Але подібна заборона не поширюється на залізничний транспорт.

Про це йдеться у роз'ясненнях Єврокомісії щодо санкцій проти росії.

«Транзит підсанкційних товарів автомобільним транспортом російськими операторами не дозволено відповідно до заходів ЄС. Такої заборони немає для залізничного транспорту без шкоди для зобов'язань держав-членів здійснювати ефективний контроль», – йдеться у повідомленні.

У Єврокомісії заявили, що держави-члени повинні контролювати, чи залишаються обсяги транзиту в межах показників за останні три роки, чи відображають реальний попит на товари першої необхідності, а також обмежувати незвичайні потоки товарів чи схеми торгівлі.

При цьому транзит товарів і технологій військового і подвійного призначення, що потрапили під санкції, повністю заборонено в будь-якому випадку – незалежно від виду транспорту.

Крім того, потрібно гарантувати, щоб санкційні товари, які прямують транзитом, не потрапляли на територію Європейського союзу.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що ЄС може погодитися на компроміс, щоб розрядити протистояння з росією через блокування транзиту до Калінінграду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: