Іран планує передати росії безпілотники і навчити військових – Білий дім

Читать на русском
Іран готується надати росії до декількох сотень безпілотників, включаючи БПЛА, здатних нести озброєння, в прискореному порядку.
Getty Images

Країна-агресор звернулася до Ірану з проханням надати її окупаційній армії сотні бойових безпілотних літальних апаратів для використання у війні проти України та навчити загарбників.

Про це повідомляє видання АР з посиланням на радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана.

Згідно зі словами представника Білого дому, ще поки неясно, чи надав Іран вже будь-які з БПЛА росії. Але він наголосив, що у США є інформація, яка вказує на те, що Іран готується навчити російські сили їх використанню вже в цьому місяці.

«Наша інформація вказує на те, що іранський уряд готується надати росії до декількох сотень безпілотників, включаючи БПЛА, здатних нести озброєння, в прискореному порядку», — заявив він журналістам.

При цьому, Салліван зазначив, що Іран надав аналогічні безпілотні літальні апарати єменським повстанцям-хуситам для нападу на Саудівську Аравію до того, як на початку цього року було досягнуто припинення вогню.

Окрім цього, зазначимо, що росія використовує на війні проти України контрабандну зброю від Іраку.

Нагадаємо, що президент США Джозеф Байден заявив про бажання анулювати статус Афганістану, як основного союзника США поза НАТО, який був присвоєний країні ще до того, як в ній до влади повернулися таліби.

Раніше ми повідомляли, що Лукашенко готується до перевороту через відмову білоруських офіцерів воювати в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: