ДБР розкрило деталі затримання колишнього начальника СБУ Криму

Читать на русском
Він обіймав свою посаду до березня 2022 року, після чого був звільнений Зеленським. Його підозрюють у співпраці з окупантами та держзраді.
фото: ДБР

Колишній начальник управління Служби безепки України в АР Крим Олег Кулініч передавав російським спецслужбам розвідувальну інформацію проти України. Він затриманий правоохоронними органами за звинуваченням у державній зраді.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

«У межах розслідування кримінального провадження встановлено факти співпраці чинного співробітника Служби з представниками спецслужб російської федерації. Ця інформація підтвердилася і проведеними ДБР експертизами. Співробітник СБУ також передавав російським спецслужбам розвідувальну інформацію проти України. Зокрема, було задокументовано передачу ним інформації, що становить державну таємницю», - йдеться у повідомленні.

Колишнього співробітника кримського управління СБУ судитимуть за держзрадуКолишній співробітник кримського управління СБУ у 2014 році перейшов на бік росії. За державну зраду йому загрожує до 15 років ув'язнення.

Правоохоронці також зазначають, що задокументовало безпосередню участь фігуранта у діяльності злочинної організації, яка займалась розвідувальною та підривною діяльністю проти України.

Дії угруповування завдавали шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці нашої держави.

Працівники ДБР затримали зрадника. Зібрано достатньо доказів для повідомлення співробітнику СБУ про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 114 (пособництво у передачі або збиранні з метою передачі іноземній державі, іноземній організації або їх представникам відомостей, що становлять державну таємницю).

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Варто зазначити, що Кулініч був призначений головою СБУ Криму у 2020 році. У березні 2022 року, з початком війни росії проти України, президент Володимир Зеленський звільнив Кулініча із займаної посади.

Напередодні ми повідомляли, що ексначальник Служби безпеки України в Автономній республіці Крим затриманий правоохоронними органами за звинуваченням у державній зраді.

Нагадаємо, 10 червня з'явилася інформація, що правоохоронними органами Сербії був затриманий колишній український генерал, ексглава Управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України Андрій Наумов. Його і ще одну людину затримали за звинуваченням у відмиванні коштів.

В Україні щодо Наумова проходить досудове розслідування за фактом ймовірної державної зради, він позбавлений звання і всіх нагород. У нього проводилися обшуки. Сам він виїхав з України напередодні нападу російської армії на Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: