Зеленський позбавив звання генерала СБУ Наумова і звільнив начальника Херсонської спецслужби

Читать на русском
Глава української держави понизив у званнях двох працівників спецслужби та звільнив одного з посади начальника регіонального управління.
Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський позбавив звання генерала колишнього начальника Головного управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України Андрія Наумова та звільнив з посади керівника Управління СБУ у Херсонській області Сергія Криворучка.

Відповідні укази оприлюднені на сайті Офісу президента.

«В мене немає часу займатися усіма зрадниками. Але поступово всі вони покарання отримають. Тому вже більше не генерал ексначальник Головного управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України Наумов Андрій Олегович», – сказав він у нічному зверненні.

Наумова позбавили звання генерала указом №197/2022. «Понизити бригадного генерала Наумова Андрія Олеговича у військовому званні на один ступінь», – йдеться в тексті документу.

Стосовно Наумова триває досудове розслідування за фактом імовірної державної зради. У нього проводилися обшуки. Сам він виїхав з України напередодні нападу російської армії на Україну.

Також президент звільнив з посади начальника УСБУ у Херсонській області Сергія Криворучка. Його так само понизили у званні.

Нагадаємо, колишньому меру Ізюма і двом депутатам міськради інкримінують держзраду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: