У МВФ попередили про погіршення світової економіки - подробиці

Читать на русском
Війна росії проти України, яка все більше розгорається, посилила тиск на ціни для сировинних товарів та енергоносії. При цьому, глобальні фінансові умови посилилися більше, ніж очікувалося.
Фото: AFP

Керівник МВФ Крісталіна Георгієва попередила офіційних осіб групи 20 найбільших економік вжити термінових заходів по боротьбі з інфляцією. Вона попередила, що «виключно невизначені» глобальні економічні перспективи можуть погіршитися, якщо ціни продовжать підвищуватися.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Як зазначається, Георгієва, виступаючи на зустрічі фінансових представників G20 в Індонезії, заявила, що війна росії проти України, яка все більше розгорається, посилила тиск на ціни для сировинних товарів та енергоносії. При цьому, глобальні фінансові умови посилилися більше, ніж очікувалося.

Аналітики прогнозують відновлення економіки росії за 10 років, України – за 5За прогнозом S&P, економіка росії після санкцій відновиться за десять років. А економіці України для повернення до довоєнного рівня знадобиться п'ять років.

Повідомляється, що збої, пов'язані з пандемією коронавірусу та нові вузькі місця в ланцюжках поставок продовжували позначатися на економічній активності. Водночас, тиск на країни з великою заборгованістю зростав, і ситуація з боргом «швидко погіршувалася».

Нагадаємо, що у МВФ очікують, що Україна продовжить обслуговувати державний борг. МВФ на початку війни передав Україні 1,4 млрд доларів і продовжує підтримувати її за рахунок розподілу спеціальних прав запозичень. Також через МВФ Україну підтримують країни-донори.

Раніше ми повідомляли, що за прогнозом голови МВФ, наступний рік буде ще складнішим для світової економіки. Не виключена глобальна рецесія.

Також Георгієва попередила, що світова економіка може зіткнутися з найбільшим випробуванням із часів Другої світової війни.

Окрім цього, світовий банк вже різко погіршив свій прогноз щодо світової економіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: