Аналітики прогнозують відновлення економіки росії за 10 років, України – за 5

Читать на русском
За прогнозом S&P, економіка росії після санкцій відновиться за десять років. А економіці України для повернення до довоєнного рівня знадобиться п'ять років.

Економіці росії знадобиться 10 років, щоб відновитись після санкцій до рівня 2021 року. А водночас економіка України зможе повернутись до довоєнного рівня за п'ять років.

Такий прогноз дали аналітики компанії S&P Global Market Intelligence, повідомляє російське видання РБК.

За найкращих сценаріїв на повернення РФ до рівня споживання 2021 року підуть десятиліття – економістПрофесор Чиказького університету і Вищої школи економіки РФ Сонін вважає, що Росія потребуватиме 20-30 років на відновлення попереднього рівня життя.

Падіння російського ВВП у поточному році становитиме 11,1%. За прогнозом, до 2023 року падіння ВВП росії сповільниться до 1,9%. Ще через рік економіка росії почне зростати — на 1,6%. До 2026 року, на думку аналітиків, ВВП росії збільшиться на 1,9%.

Інфляція в росії у 2022 році становитиме 17,8%, у 2023 році вона сповільниться до 10%, а до 2026 року – до 4,6%.

ВВП України, за прогнозом аналітиків, цього року скоротиться на 45,7%. Але відновлюватись українська економіка буде значно швидше, ніж російська, і повернеться до довоєнних показників уже за п'ять років.

Нагадаємо, у Світовому банку прогнозують, що російська економіка зазнає сильних збитків через війну в Україні. За прогнозом їхніх аналітиків, російський ВВП через санкції у 2022 році впаде на 11,2%, а інвестиції в країну скоротяться мінімум на 17%.

У МВФ вважають, що економіка України цього року через війну скоротиться на 35%, а економіка росії – на 8,5%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: