Українцям взимку доведеться економити на опаленні – Міненерго

Читать на русском
Перед прийняттям рішення Кабінет міністрів планує проаналізувати досвід європейських держав, які можуть цієї зими зіткнутися з тією ж ситуацією
Ілюстративне фотоterminovo.te.ua

На тлі військового протистояння з росією, численних пошкоджень інфраструктури, ситуації з бюджетом і газом під час опалювального сезону 2022-2023 може бути знижена мінімально допустима температура в будинках українців.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі Національного телемарафону.

За словами Галущенка, зараз це питання активно обговорюється. Перед прийняттям рішення Кабінет міністрів планує проаналізувати досвід європейських держав, які можуть цієї зими зіткнутися з тією ж ситуацією. Тільки після вивчення КМУ прийме остаточне рішення.

«Питання про зменшення обговорюється. В умовах війни, якщо є можливість економити ресурси, ми це підтримуємо» - додав він.

Нагадаємо, ще 6 липня стало відомо, що Кабінет міністрів з метою економії енергоресурсів планує знизити мінімальну температуру в житлових приміщеннях взимку – до 16 градусів.

Також Україна в рамках підготовки до опалювального сезону в умовах військової агресії з боку росії створює запас модульних котелень і генераторів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: