Глава МВФ не виключає глобальну рецесію наступного року

Читать на русском
За прогнозом глави МВФ, наступний рік буде ще складнішим для світової економіки. Не виключена глобальна рецесія.
Фото: AFP

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що перспективи світової економіки значно погіршилися з квітня, і вона не може виключити глобальну рецесію наступного року.

Свій прогноз Георгієва озвучила в інтерв'ю агентству Reuters.

Вона повідомила, що найближчими тижнями МВФ втретє знизить свій прогноз зростання світової економіки на 2022 рік. Очікується, що оновлений прогноз на 2022 та 2023 роки буде опубліковано наприкінці липня.

Наслідки світових фінансово-економічних кризСвітова економічна криза близько, вважають у МВФ і Світовому банку. Слово і Діло пропонує подивитися, які кризи вже пережив світ.

«Перспективи з часу нашого останнього оновлення у квітні значно погіршилися», — констатувала Георгієва, пославшись на повсюдну інфляцію, суттєве підвищення відсоткових ставок, уповільнення економічного зростання Китаю та посилення санкцій, пов'язаних із війною росії в Україні.

На запитання, чи може вона виключити глобальну рецесію, глава МВФ відповіла: «Ризик зріс, тому ми не можемо цього виключати».

За останніми даними, зазначила Георгієва, деякі великі економіки, у тому числі росії та Китаю, скоротилися у другому кварталі – у 2023 році ризики будуть ще вищими.

«Це буде важкий 22-й рік, але, можливо, ще важчий 2023 рік. Ризики рецесії збільшилися у 2023 році», – заявила голова Міжнародного валютного фонду.

Нагадаємо, раніше глава МВФ попередила, що світова економіка може зіткнутися з найбільшим випробуванням із часів Другої світової війни.

Глава Світового банку теж, у свою чергу, вважає, що вторгнення росії в Україну може спричинити глобальну рецесію.

Світовий банк вже різко погіршив свій прогноз щодо світової економіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: