Вів «репортажі» із зон бойових дій: СБУ оголосила підозру пропагандисту рф

Читать на русском

СБУ заочно повідомила про підозру російському військовому кореспонденту, який виправдовує воєнні злочини російської федерації.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, співробітник всеросійської державної телерадіокомпанії у березні спільно з військовослужбовцями рф незаконно перетнув державний кордон України та веде репортажі із зон активних бойових дій. Він висвітлює події на території України з позиції офіційної пропаганди кремля з метою заподіяння шкоди інтересам держави. Підозрюваний виступає в ролі «військового експерта» та надає коментарі для пропагандистських росЗМІ.

«У цих репортажах і коментарях пропагандист виправдовує воєнні злочини російських загарбників, які вбивають цивільних українців та знищують інфраструктуру України», – зауважують у повідомленні.

Крім цього, своєму телеграм-каналі зловмисник розмістив ролик із військового аеродрому в Гостомелі на фоні знищеного російськими військами транспортного літака Ан-225 «Мрія».

СБУ додає, що підозра оголошена співробітнику російського телебачення Євгєнію Поддубному. Вирішується питання про оголошення росіянина в міжнародний розшук.

Нагадаємо, Служба безпеки затримала корегувальника вогню російських військових. За його наведенням окупанти завдали авіаудару по мосту в Запорізькій області та вдарили по позиціях ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: