Шотландія призупиняє допомогу українським біженцям: які причини

Читать на русском
Повідомляється, що переміщені особи, які вже перебувають тут, і ті, хто прибуде в найближчі місяці, будуть у безпеці, захищені й отримуватимуть допомогу стільки, скільки їм потрібно.
Ілюстративне фотоThe Page

Уряд Шотландії зупинить на три місяці схему спонсорської допомоги українським біженцям через брак належного житла. Напередодні уряд Вельсу призупинив дію аналогічної схеми.

Про це повідомляє видання The Guardian.

При цьому, як зазначається, «ті переміщені особи, які вже перебувають тут, і ті, хто прибуде в найближчі місяці, будуть у безпеці, захищені й отримуватимуть допомогу стільки, скільки їм потрібно».

ЄС має намір допомогти Україні виплачувати пенсії для біженцівЄС має намір допомогти Україні виплачувати пенсії тим громадянам, які отримали статут тимчасового захисту в країнах союзу.

Станом на сьогодні, 12 липня, 4666 із 7000 українців, які прибули до Шотландії, зробили це за схемою, запущеною ще 18 березня. Ще має прибути орієнтовно 18 тисяч осіб найближчими місяцями.

Відповідно до схеми, яку уряд країни скасовує вже у середу, заявники на отримання британської візи, можуть вказати шотландський уряд як спонсора.

Станом на 5 липня кількість заяв на отримання візи, у яких Шотландія вказана спонсором, зросла на 21% в порівнянні з попереднім тижнем, кількість виданих віз збільшилася на 27%, а число прибулих за цією схемою спонсора – на 20%.

Нагадаємо, що у Польщі школи готові прийняти у вересні ще 200 тисяч дітей із України.

Раніше ми повідомляли, що кілька суб'єктів Сполученого Королівства прийняли рішення виділити кошти на військову допомогу Україні, а також прийняти українських біженців.

Також нагадаємо, що згідно з прогнозами експертів, Україна може втратити 500-600 тисяч осіб, якщо війна закінчиться швидко, і до п'яти мільйонів - якщо війна триватиме досить довго.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: