Джонсон анонсував нову військову допомогу Україні: хто виділив гроші

Читать на русском
Кілька суб'єктів Сполученого Королівства прийняли рішення виділити кошти на військову допомогу Україні, а також прийняти українських біженців
Борис ДжонсонAP Photo

Україна отримає від Великої Британії більше військової допомоги. Два суб'єкти Сполученого Королівства – Шотландія та Вельс – прийняли рішення сумарно виділити на військову допомогу Україні 100 мільйонів фунтів стерлінгів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у своєму Twitter.

Словаччина планує передати Україні винищувачі та танки – прем'єрСловаччина готова допомогти Україні з озброєнням. Країна планує передати винищувачі МіГ-29 і танки.

«Уряд Вельсу виділив 35 мільйонів фунтів стерлінгів на нашу військову підтримку Україні, а валлійські сім'ї прийняли 3000 біженців» - написав він.

Також Джонсон підкреслив, що осторонь не залишилася і Шотландія; вона виділила 65 млн фунтів на військову допомогу ЗСУ, а також оголосила про готовність прийняти українських біженців.

«Я тільки що розмовляв з першим міністром Шотландії Ніколою Стерджен, щоб проголосити успіх співпраці Великої Британії з підтримки України. Я подякував уряду Шотландії за внесок у розмірі 65 мільйонів фунтів стерлінгів у збільшення військової допомоги Великої Британії Україні до 2,3 мільярда фунтів стерлінгів і зусилля з надання житла 6000 українських біженців» - резюмував він.

Нагадаємо, в РНБО вважають, що військової допомоги, яку Україні надають західні партнери, все ще категорично недостатньо для досягнення паритету на фронті з російськими окупантами.

В ОПУ зазначили, що на передачу Україні зброї від союзників піде від місяця до трьох. На цей процес впливають два фактори: бюрократія і кількість техніки на складах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: