Українські біженці в Ізраїлі влітку зможуть влаштуватися на роботу

Читать на русском
Українські біженці зможуть влаштуватись на роботу в Ізраїлі з 1 липня. Рішення схвалила влада країни.
Tomer Appelbaum

Близько 13 тисяч громадян України, які втекли від війни та перебувають в Ізраїлі на легальних підставах, зможуть працевлаштовуватись з 1 липня.

Про це рішення влади повідомляє видання Haaretz.

Приплив українських біженців може зменшити нестачу робочої сили в єврозоні – ЄЦБУ Європейському центральному банку заявили, що приплив українських біженців до єврозони допоможе послабити напруженість на ринку праці та зменшити нестачу робочої сили.

«Ізраїль оголосив, що з 1 липня українці, які прибули до початку війни з росією, зможуть працювати в Ізраїлі. Очікується, що це рішення стосуватиметься близько 13 тисяч українців, які наразі перебувають в Ізраїлі, у яких закінчився термін дії туристичних віз. Крім того, для громадян України, які прибули після початку російського вторгнення, міністр внутрішніх справ Айєлет Шакед продовжила посвідку на проживання до кінця липня», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, це рішення влади послідувало за кількома судовими розглядами, в яких суддя окружного суду Тель-Авіва Міхал Агмон-Гонен ухвалила, що Управління народонаселення та імміграції має видавати громадянам України тимчасові дозволи на роботу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, скільки українських біженців набули статусу захисту в Європі.

В ООН підрахували, скільки біженців уже повернулося до України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: