В ООН підрахували, скільки біженців уже повернулося в Україну

Читать на русском
Станом на 14 червня кількість українців, які виїхали за кордон з моменту російського вторгнення, перевищує 7,5 мільйонів.

З 28 лютого в Україну вже повернулося 2 479 398 осіб.

Про це повідомляє Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

За інформацією відомства, станом на 14 червня кількість українців, які виїхали за кордон з моменту російського вторгнення, перевищує 7,5 мільйонів, понад 3,3 мільйона біженців з України отримали в країнах ЄС статус тимчасового захисту.

Де краще – за кордоном чи вдома: українські біженці дали оцінку різним сферам життяУкраїнські біженці, перебуваючи за кордоном, найбільше оцінили український графік роботи магазинів, діджиталізацію послуг та співвідношення ціни та якості у сфері краси. Докладніше – на інфографіках.

Найбільше біженців з таким статусом зареєстровано у Польщі – понад 1,1 млн. Усього від початку війни до цієї країни прибули 3,9 млн українців, а у зворотному напрямку виїхали 1,8 млн. У трійці країн Європи, що прийняли найбільше українців, також Німеччина (780 тис.) та Чехія (373,9 тис.).

Український кордон з рф та Білоруссю за цей час перетнули відповідно 1,1 млн. та 16,6 тис. осіб, але даних про будь-який статус цих людей УВКБ ООН немає, так само як і про перетин кордону України у зворотному напрямку.

За оцінками ООН, близько восьми мільйонів осіб стали внутрішніми переселенцями, переїхавши з зон бойових дій та окупованих територій до безпечніших області України.

Раніше в ООН повідомили, скільки українських біженців виїхало до Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: