Кількість виїжджаючих з України знову зросла

Читать на русском
Згідно з прогнозами експертів, Україна може втратити 500-600 тисяч осіб, якщо війна закінчиться швидко, і до п'яти мільйонів - якщо війна триватиме досить довго
Ілюстративне фотоtv5.zp.ua

Кожен день з України їде до 40 тисяч осіб і це значно більше, ніж повертається в країну. При цьому близько 20 відсотків тих, хто виїхав не збираються повертатися в Україну як мінімум найближчим часом.

Про це повідомляється у сюжеті ТСН.

Найбільша кількість українських біженців вирушила до Польщі.

Де краще – за кордоном чи вдома: українські біженці дали оцінку різним сферам життяУкраїнські біженці, перебуваючи за кордоном, найбільше оцінили український графік роботи магазинів, діджиталізацію послуг та співвідношення ціни та якості у сфері краси. Докладніше – на інфографіках.

«За даними польських дослідників, середній вік українських біженців - 36 років. Тобто це жінки найбільш працездатного і репродуктивного віку. Яка кількість з них повернеться, буде залежати від тривалості війни» - наголошується в матеріалі.

Згідно з прогнозами експертів, Україна може втратити 500-600 тисяч осіб, якщо війна закінчиться швидко, і до п'яти мільйонів - якщо війна триватиме досить довго. Це загрожує Україні дефіцитом робочої сили, швидким старінням населення і збільшенням навантаження на пенсійну систему. До того ж залишають Україну ті, хто згодився б тут - ці люди в 50-70% випадків мають вищу освіту, володіють мінімум однією іноземною мовою і конкурентною для Європейського Союзу професією.

«Низка країн вже зараз почала боротьбу за робочі руки українських біженців, особливо полюють на медсестер» - наголошується в матеріалі.

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців станом на 7 червня зазначило, що в 44 європейських країнах зараз знаходиться 4,8 млн біженців. Ще два з половиною мільйони українців виїхали, але потім повернулися в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: