У Польщі школи готові прийняти у вересні ще 200 тисяч дітей із України

Читать на русском
Польські школи та дитсадки вже прийняли 200 тисяч українських дітей. З 1 вересня заклади готові прийняти ще таку саму кількість.

Польські школи та дитсадки вже прийняли 200 тисяч українських дітей. З 1 вересня установи готові прийняти ще таку саму кількість учнів.

Про це заявив міністр освіти та науки Пшемислав Чарнек у програмі Польського радіо.

Відновлення інфраструктури України: скільки шкіл, будинків та лікарень потрібно відбудуватиВ Україні через російське вторгнення доведеться відновлювати близько 40 000 об'єктів. Серед них – майже 400 шкіл, близько 300 садків, 300 лікарень та об'єкти ЖКГ.

«Ми прийняли 200 тис. (українських дітей – ред.), з них 160 – у школи та 40 – у дитсадки. За нашими оцінками, ще 200 тис. може приєднатися з 1 вересня. Це все буде видно протягом наступних тижнів. Система еластична, узгоджена з органами управління, з самоврядуванням, з відділами освіти, з Міністерством внутрішніх справ та адміністрації. Ми готові приймати українських дітей», – сказав він.

Голова МОН Польщі також додав, що дистанційне чи гібридне навчання у майбутньому навчальному році поки що не планується, адже немає жодних сигналів від Міністерства охорони здоров'я чи санітарних служб про це.

Нагадаємо, з 1 липня цього року Польща скасувала безкоштовний проїзд польськими потягами для українських біженців.

Раніше повідомлялося, скільки українських біженців набули статусу захисту в Європі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: