У ДПСУ розповіли, чи є ознаки формування ударних груп із Білорусі

Читать на русском
Станом на понеділок, 11 липня, прикордонники не фіксують ознак формування ударних груп із Білорусі, а також Брянської та Курської областей рф.

Станом на понеділок, 11 липня, прикордонники не фіксують ознак формування ударних груп із Білорусі, а також Брянської та Курської областей рф.

Про це повідомив речник ДСНС Андрій Демченко під час сьогоднішнього брифінгу.

«На кордонах Сумської та Чернігівської областей формування ударної групи ворога, які могли б здійснити наступ на Україну, не спостерігається, проте росія продовжує обстріли України зі своєї території. Лише упродовж тижня зафіксовано близько 130 обстрілів цих територій», - сказав він.

На Білорусь чекає дефолт наступного тижня – Fitch RatingsМіжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг Білорусі в іноземній валюті. Це означає початок дефолту.

Крім цього, прикордонники фіксують активне використання засобів радіоелектронної боротьби, аби утруднити спостереження за територією Білорусі.

Відомо також про те, що в прикордонних районах й досі перебувають воєнізовані підрозділи ворога для демонстрації присутності, аби не дозволити Україні перекинути підрозділи оборони на інші важливіші напрямки.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Лукашенко готується до перевороту через відмову білоруських офіцерів воювати в Україні.

Також 9 липня у Білорусі помітили рух колони російської окупаційної армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: