Стало відомо, які санкції діють проти спортсменів рф та Білорусі

Читать на русском
Проти росії та Білорусі запроваджено вже 134 спортивні санкції, які застосували понад 100 міжнародних федерацій та асоціацій.
Фото: facebook.com

Проти росії та Білорусі запроваджено вже 134 спортивні санкції, які застосували понад 100 міжнародних федерацій та асоціацій.

Про це повідомив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, передає пресслужба відомства.

Санкції проти рф: Кулеба та Боррель обговорили підготовку сьомого пакетуКерівник європейської дипломатії та міністр закордонних справ України погодилися з необхідністю сьомого пакету санкцій ЄС проти росії.

«Проти спортсменів та спортивних функціонерів росії та Білорусі введено вже 134 санкції. Зокрема, санкції запроваджено в олімпійських видах спорту (48 санкцій), неолімпійських (69), загальні для олімпійських та неолімпійських – 2 санкції. У паралімпійських видах спорту – 12 санкцій, дефлімпійських – 2, види спорту осіб з інвалідністю – 1», - йдеться у повідомленні.

Санкції застосували понад 100 міжнародних федерацій та асоціацій.

Серед іншого, баскетбольна федерація (FIBA) виключила чоловічі команди росії та Білорусі з відбору на чемпіонат світу-2023, виключила жіночу збірну росії з чемпіонату світу-2022, заборонила проведення турнірів під егідою FIBA ​​в росії та Білорусі, міжнародна тенісна федерація рф та Білорусі членства у своїй організації, усунула обидві збірні від Кубка Девіса, Кубка Біллі Джин Кінг, Вімблдона.

Також росію позбавлено права проводити чемпіонат Європи-2023 з карате, спортсмени та офіційні особи з росії та Білорусі відсторонені від міжнародних змагань. Крім того, скасовані міжнародні турніри в росії з дзюдо, президента росії володимира путіна позбавили статусу «почесний президент International Judo Federation», а спортсменам рф і Білорусі заборонено брати участь у чемпіонаті Європи з тхеквон-до.

Нагадаємо, США розширили антиросійські санкції та заборонили імпорт золота.

Канада запровадила додаткові економічні санкції проти росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: