У Мінфіні повідомили, яка частка бізнесу в Україні призупинила свою діяльність через війну

Читать на русском
У березні ситуація була значно гіршою. У квітні й травні ділова активність у країні пожвавлюється і бізнес поступово відновлює діяльність.
mof.gov.ua

Від початку повномасштабного російського вторгнення близько 17% бізнесу в Україні призупинили свою діяльність, а до 30% - частково втратили активність порівняно з довоєнним станом.

Про це розповів міністр фінансів Сергій Марченко у інтерв’ю виданню Mind.

«Якщо орієнтуватися на внутрішнє опитування бізнесу, на дані якого спирається і Нацбанк, то зараз 17% бізнесу по Україні призупинило свою діяльність. І до 30% частково втратили активність порівняно з довоєнним станом», - повідомив Марченко.

Нововведення від НБУ: що буде з курсом та які можуть бути ризики для економікиНБУ скасував обмеження на встановлення курсу в банках для готівкової валюти. Слово і діло розбиралось, якими можуть бути ризики для економіки.

Згідно зі словами міністра, у березні ситуація була значно гіршою.

«У квітні й травні ми бачимо, що ділова активність у країні пожвавлюється і бізнес поступово відновлює діяльність. Наразі малий і середній бізнес (I–III групи) можуть не сплачувати податки. Наприклад, III група замість 5% платить 2%. До того ж цю групу максимально розширено – і такий податок з обороту може платити чи не весь бізнес», - зауважив Марченко.

При цьому, очільник Мінфіну наголосив, що держава наразі як ніколи підтримує бізнес. І тому потребує такої ж підтримки з боку бізнесу, аби якомога скоріше виграти цю війну. Це має бути двосторонній процес, з точки зору солідарної відповідальності.

Напередодні Марченко повідомив, що у травні фінансова допомога Україні виявилася меншою, ніж її потреби.

Нагадаємо, що у Мінфіні дали прогноз щодо зростання дефіциту держбюджету.

Також Марченко розповів, скільки Україна витратила на військові потреби від початку вторгнення росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: