Російські війська «віджимають» бізнес і майно на окупованих територіях

Читать на русском
Російські війська змушують підприємців переоформлювати бізнес у новостворених так званих податкових інспекціях або віджимають його.

Окупаційні війська російської федерації змушують підприємців на захоплених територіях перереєстровувати бізнес у новоствореній «податковій інспекції», а у разі відмови проводять примусову «націоналізацію» їхнього бізнесу та автомобілів.

Про це повідомляє уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова.

«Вилучення майна та утиски. Підприємці на тимчасово окупованих територіях Луганщини повідомляють про примусову «націоналізацію» їхнього бізнесу та автомобілів. У Старобільську на українських підприємців чиниться тиск з боку так званого «мінторгівлі лнр», яке змушує людей перереєстровувати бізнес у новоствореній «податковій інспекції». У разі відмови на людей чекає фактичний «віджим» майна та виробничих потужностей», – підкреслює Денісова.

За її словами, окупанти змушують мешканців Старобільська перереєстровують транспортні засоби та встановлювати на автомобілі номерні знаки незаконних збройних формувань «лнр». У разі відмови автомобілі вилучаються.

У Білолуцькій громаді Луганщини власники ФОПів, які мають проукраїнську позицію, планують припиняти свою діяльність, оскільки не хочуть бути пособниками окупантів та працювати під тиском.

Викрадення майна та погрози щодо його вилучення на захоплених рф територіях є порушенням статей 31, 33 Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни. Тому Денісова звернулася до відповідної комісії ООН з розслідування порушень прав людини в Україні.

Нагадаємо, російські окупанти незаконно депортували 181 тисячу українських дітей до захоплених територій або в росію. Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що кількість депортованих до рф українців порівнювана з кількістю мешканців Талліна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: