Росія готується мобілізувати свою економіку для затяжної війни в Україні – FT

Читать на русском
У росії ухвалили кілька законів, покликаних поставити економіку на сильнішу військову основу. Це говорить про те, що кремль готується до затяжної війни.
Слово і діло

У росії нададуть державі більший контроль над приватним бізнесом, щоб поставити економіку на сильнішу військову основу. Це сигналізує, що країна готується до тривалого протистояння в Україні.

Про це пише видання Financial Times.

Нові закони, ухвалені держдумою, призначені спеціально для підтримки збройних сил і задоволення «короткострокової потреби в ремонті озброєння і військової техніки».

Як пише видання, такі заходи є відповіддю тому факту, що план москви щодо швидкої перемоги в Україні зазнав невдачі, і тепер конфлікт перетворився на війну на виснаження, зосереджену на сході. Свою роль відіграють і санкції, які за прогнозами, завдадуть серйозної шкоди російській економіці.

Путін готується до затяжної війни в Україні – голова розвідки СШАУ розвідці США вважають, що путін готується до тривалого конфлікту в Україні. Крім того, росія хоче розширити сухопутний міст у Придністров'я.

Один із законопроєктів дозволить російському уряду зобов'язати бізнес виконувати державне оборонне замовлення, а міністерству оборони та іншим відомствам – змінювати умови контрактів.

Ще один законопроєкт вносить зміни до трудового законодавства, щоб надати уряду право посилити контроль за робочою силою. Владі буде дозволено «встановлювати правові умови трудових відносин в окремих організаціях», у тому числі встановлювати «умови залучення до роботи понад установлений робочий час, у нічний час, у вихідні та неробочі святкові дні, надання щорічних оплачуваних відпусток».

В американському Інституті вивчення війни також констатували, що кремль мобілізує російську економіку в очікуванні затяжних операцій в Україні.

«За повідомленнями, найбільший у росії завод з виробництва свинцю зупинив виробництво 6 липня через майже повну зупинку російського експорту металургійної продукції, і кремль, ймовірно, продовжить вживати заходів щодо кодифікації економічної мобілізації, щоб компенсувати або пом'якшити наслідки санкцій та війни для основних галузей промисловості», – зазначили у ISW.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що путін мінімум рік готувався до вторгнення в Україну. Тому, ймовірно, він зможе вести наступ ще довгий час.

В ISW також заявляли, що цілями вторгнення росії в Україну залишаються зміна політичного режиму та знищення суверенітету української держави. На думку аналітиків, кремль готується до затяжної війни з наміром захопити набагато більшу частину України, ніж Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: