Резніков назвав умову, за якої можна буде убезпечити від росії Чорне море

Читать на русском
Західні країни повинні показувати єдність в питанні протистояння з росією, в тому числі дотримуватися введеного режиму санкцій проти агресора і бути готовими дати відсіч росіянам
Олексій Резніковmil.gov.ua

Захід повинен продемонструвати єдність і готовність негайно застосувати силу при першій же спробі російських окупантів провести терористичні атаки в акваторії Чорного моря.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков під час міжнародного безпекового форуму Atlantic - Black Sea Security Forum, повідомляє т Міністерство оборони України.

Голова Міноборони України озвучив три можливі сценарії закінчення війниЄ кілька можливих сценаріїв закінчення війни в Україні, один із яких – так звана добра воля росіян за прикладом острова Зміїний.

За його словами, західні країни повинні показувати єдність в питанні протистояння з росією, в тому числі дотримуватися введеного режиму санкцій проти агресора. А другим пунктом є готовність негайно дати російським терористичним нападам збройну відповідь. Подібно будь-яким терористам, росіяни боягузливі та розуміють тільки мову сили; таким чином, готовність західних країн відповідати силою на атаки росії призведе до того, що рф підібгає хвіст і все частіше буде здійснювати «жести доброї волі», як на зміїному.

Нагадаємо, 30 червня в результаті військової операції України російські військові евакуювали залишки гарнізону і покинули острів Зміїний.

У міністерстві оборони росії підтвердили відведення військових зі Зміїного, але назвали це не втечею, а «жестом доброї волі». Але згідно з оцінкою британської розвідки, окупанти пішли звідти через ізоляцію гарнізону і його зростаючу уразливість для ударів України. За підрахунками ЗМІ, за чотири місяці перебування на Зміїному російська армія втратила на самому острові та в навколишніх водах техніки на 915 млн доларів.

За словами аналітиків, поразка росії на Зміїному трохи послабить тиск біля узбережжя України, але не покладе край морській блокаді.

7 липня українські військові встановили прапор України на острові Зміїний, який нещодавно був звільнений від російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: