Україні потрібен союз Балтики, Каспію та Чорного моря у якості гарантій безпеки – Данілов

Читать на русском
Тільки такий ось союз зможе гарантувати Україні певну безпеку. Ще однією компонентою стануть двосторонні договори з країнами, які входять до складу НАТО
Олексій Даніловpresident.gov.ua

Україні, щоб забезпечити собі гарантії безпеки, потрібні союзи з країнами Балтії, Чорного моря, Каспію, а також двосторонні договори з країнами-членами НАТО. Тільки така система забезпечить країні безпеку.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв'ю Апостроф.

«Ми більш ніж впевнені, після цієї війни будуть нові альянси, будуть нові конфігурації, будуть створені нові союзи. І на сьогодні той союз, який може бути для нашої безпеки створений, підтриманий і зафіксований, це союз, який повинен пролягати через Балтику, Чорне море і Каспій» - пояснив він.

Саміт G7: Зеленський попросив у лідерів системи ППО та допомогти закінчити війну до кінця року – ЗМІВиступаючи перед лідерами Великої сімки, Зеленський попросив надати Україні ППО, допомогти в експорті зерна, а також допомогти закінчити війну до кінця року.

Данілов додав, що тільки такий ось союз зможе гарантувати Україні певну безпеку. Ще однією компонентою стануть двосторонні договори з країнами, які входять до складу НАТО.

«Це двосторонні угоди про військово-технічне співробітництво, про певні процеси між країнами: Україна – Велика Британія, Україна – Польща, Україна – Литва, Україна – Румунія, Україна – Туреччина. Двосторонні угоди на певний проміжок часу можуть бути певними (не стовідсотковими, а певними) гарантіями стабільності в регіонах – до утворення або нового союзу, або до вирішення питання щодо входження нашої країни в НАТО» - зазначив він.

Нагадаємо, на думку ОПУ, Україні необхідні гарантії безпеки у військовій, політичній, дипломатичній, інституційній, фінансовій сферах для стримування майбутньої агресії росії.

Водночас в Міноборони вважають, що основною умовою відновлення діалогу між росією і Заходом повинна стати повна демілітаризація європейської частини росії - щоб більше ніколи війна з цієї території не могла прийти в Європу і в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: