Бурові вежі в Чорному морі служили пунктами зміцнення армії рф – спікер Одеської ОВА

Читать на русском
Бурові платформи у Чорному морі, по яким Україна завдала ракетного удару, функціонували як пункти зміцнення російських окупантів.

Бурові платформи, за якими Україна завдала ракетного удару, функціонували як пункти зміцнення для повного контролю російськими окупантами частини Чорного моря.

Про це заявив речник начальника Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук на брифінгу у вівторок, 21 червня, передає Інтерфакс-Україна.

«Розв'язали руки»: у держдумі рф знову погрожують Україні ударами по центрах прийняття рішеньУ держдумі росії заявили, що після удару ЗСУ по бурових вежах у Чорному морі, у них нібито розв'язані руки і вони будуть бити у відповідь по центрах прийняття рішень в Україні.

«На тих вежах, про які йдеться, росія організувала такі собі маленькі гарнізони, притягнула туди засоби протиповітряної оборони, у тому числі для радіолокаційної боротьби, розвідки, тобто ці платформи перетворилися на такі пункти зміцнення, які допомагали і допомагають росіянам орієнтуватися на повний. контроль північно-західної частини Чорного моря», – сказав він.

За словами Братчука, Чорноморський флот росії поки що домінує в Чорному морі. Він наголосив, що Україна мала всі підстави діяти на випередження і порадив дочекатися офіційної інформації.

Братчук також розповів, що російські окупанти намагаються перетворити захоплений ними острів Зміїний на сухопутний аналог крейсера Москва, який було знищено українськими захисниками.

«Тобто, говоримо про систему протиповітряної оборони, про ракетні системи залпового вогню, … про радіолокацію, розвідку і поки що гарнізон», - повідомив він.

Нагадаємо, 20 червня ЗСУ вдарили по захоплених «вежах Бойка» у Чорному морі.

У держдумі росії заявили, що після удару ЗСУ по бурових вежах, вони будуть бити у відповідь по центрах прийняття рішень в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: