Голова Міноборони України озвучив три можливі сценарії закінчення війни

Читать на русском
Є кілька можливих сценаріїв закінчення війни в Україні, один із яких – так звана добра воля росіян за прикладом острова Зміїний.
Фото: mil.gov.ua

Є кілька можливих сценаріїв закінчення війни в Україні, один із яких – розвал російської федерації на кілька різних суб'єктів. Другий - так звана «добра воля» росіян.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков на конференції Forbes Ukraine «Будуємо разом» у п'ятницю, 8 липня.

Голова ГУР розповів, коли настане переломний момент у війні з росією та чим вона закінчитьсяКоли буде переломний момент у війні України з росією, коли завершиться активна фаза війни, що буде до кінця 2022 року - розповів начальник ГУР Буданов.

«Перший сценарій буде приблизно такий самий, як і «good will», «добра воля» росіян, яку було оголошено, коли вони втекли з Київщини, Чернігівщини, Сумщини та острова Зміїний. Відповідно, я думаю, що він буде розбитий на кілька ланцюжків. Спочатку ми вийдемо з вами на позиції до 24 лютого поточного року, далі будуть якісь розмови щодо статусу окупованого раніше Донецька, Луганська та Криму, але за столом із нашими потужними партнерами», - сказав він.

За словами Резнікова, «Мінська-3 точно не буде, якихось капітуляційних домовленостей не буде, і з дулом біля скроні ніхто не вестиме переговори».

«Варіант другий - поступово ми перемелюватимемо збройні сили росії, тому що це насправді війна ресурсу на ресурс. Вони мають більше людей, території, танків, літаків тощо, але все несучасне, все давнє, і вони сьогодні використовують принцип м'ясорубки», - припустив Резніков.

Він зазначив, що другий варіант перемоги не настільки швидкий – до кінця цього року, можливо, із захопленням початку нового року.

«Третій - найбільш драматичний для росії, це розвал рф, це парад суверенітетів на кілька різних суб'єктів: Татарстан, Башкирстан, Схід, тощо. Ми це з вами точно за нашого життя побачимо, але це трохи довша історія», - підсумував голова Міноборони.

Нагадаємо, голова ГУР Кирило Буданов вважає, що війна може закінчитися наступного року виходом України на свої кордони на 1991 рік.

Також він спрогнозував, коли бойові дії знизяться майже до нуля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: