Авіація рф завдала ударів фосфорними бомбами по острову Зміїний

Читать на русском
Сьогодні ввечері, 1 липня, росія завдала ударів фосфорними бомбами по острову Зміїний. Про це інформує в Telegram головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Сьогодні ввечері, 1 липня, росія завдала ударів фосфорними бомбами по острову Зміїний.

Про це інформує в Telegram головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

«Керівництво збройних сил Росії не дотримується навіть власних заяв, які декларують «жест доброї волі». Сьогодні близько 18:00 з аеродрому Бельбек пара літаків Су-30 ВКС РФ двічі завдала авіаційного удару фосфорними бомбами по острову Зміїний, де нібито «завершили виконання завдань», - зазначив він.

Він також зазначив, що єдине, у чому противник послідовний, це «влучність» завдання ударів. Судячи з відео, як мінімум, одна бомба впала в море.

Нагадаємо, 30 червня внаслідок військової операції України російські військові евакуювали залишки гарнізону та залишили острів Зміїний.

У міністерстві оборони Росії підтвердили відведення військових зі Зміїного, але назвали це не втечею, а «жестом доброї волі». Але згідно з оцінкою британської розвідки, окупанти пішли звідти через ізоляцію гарнізону і його вразливість для ударів України.

За даними ЗСУ, під час відходу з острова Зміїний російські війська втратили як мінімум один зенітно-ракетний комплекс, один ударний бойовий вертоліт, реактивну систему залпового вогню, катер, та низку іншої техніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: