У Кабміні заявили, що не змінюватимуть тарифи до кінця наступного опалювального сезону

Читать на русском
Також було поставлене завдання Міністерству енергетики і НАК Нафтогаз закачати 19 мільярдів кубів до початку опалювального сезону.
фото: Lb.ua

Український Уряд не планує до кінця наступного опалювального сезону ніяких змін тарифів для населення.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив в інтерв’ю lb.ua

«Перше – важливий меседж: до кінця наступного опалювального сезону ніяких змін тарифів не буде. Ми це задекларували, ми цього будемо дотримуватися. Це важливо. Люди мають бути впевнені, що спокійно пройдуть цю зиму», - сказав Шмигаль.

Опалювальний сезон: Чернишов розповів, якими будуть тарифи на тепло та температура у будинкахНаступний опалювальний сезон в Україні розпочнеться вчасно, але оптимальна температура у будинках буде в межах 18-20 градусів.

Як зазначив український прем'єр, наступна зима буде непростою. Про це говорять не лише в Україні, а й європейські керівники урядів.

«Тому, зважаючи на війну, зважаючи на те, як росія поводиться щодо України та Європи, ми не очікуємо легких рішень і легкого проходження цього опалювального сезону. Хто зараз поспішає переорієнтуватись на альтернативні джерела, хто встигає підготувати й утеплити свої будинки – це правильний рух, правильні підходи. При цьому хочу запевнити, що держава виконувала і буде виконувати свої зобов’язання», - зазначив керівник Кабміну.

Згідно з даними Шмигаля, в сховищах наразі налічується 10 мільярдів кубів газу. Також було поставлене завдання Міністерству енергетики і НАК «Нафтогаз» закачати 19 мільярдів кубів до початку опалювального сезону.

«Ми сьогодні працюємо над видобутком і завезенням в Україну енергетичного вугілля. Для прикладу, Австралія передала 70 тисяч тонн енергетичного вугілля, яке сьогодні вже в дорозі в Україну. Але крім цього, в нас є власний видобуток, що дозволяє накопичити достатню кількість», - додав він.

Нагадаємо, що нардепи схвалили в першому читанні мораторій на підвищення тарифів на газ та опалення.

Раніше Кличко припустив, що температура в будинках киян узимку буде нижчою, ніж зазвичай.

Також нагадаємо, що Шмигаль назвав головні переваги кандидатства України в Євросоюзі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: