Кабінет міністрів зафіксував тарифи на газ для ТЕЦ

Читать на русском
У регіони, де є проблеми з опаленням, або місцеві ТЕЦ отримали серйозні пошкодження, будуть відряджені відповідальні міністри
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Кабінет міністрів України прийняв рішення зафіксувати ціни на природний газ для теплоелектроцентралей та інших виробників теплової енергії в Україні. Тепер вони отримуватимуть газ за ціною в 7,4 тисячі гривень за 1000 кубометрів.

Про це говориться у повідомленні на сайті Урядового порталу.

«Ціна буде зафіксована на рівні 7400 гривень за тисячу кубометрів. Це дозволить місцевій владі не підвищувати тарифи для людей» - заявив 3 червня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Прем'єр пообіцяв, що в регіони, де є проблеми з опаленням, або місцеві ТЕЦ отримали серйозні пошкодження, будуть відряджені відповідальні міністри. Протягом місяця будуть підготовлені плани проходження опалювального сезону в деокупованих населених пунктах.

Нагадаємо, 3 червня уряд зареєстрував у Верховній раді законопроєкт «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення» - простіше кажучи, про мораторій на підвищення тарифів.

Раніше в ОПУ пообіцяли, що на весь час бойових дій ціна на газ в Україні для населення змінюватися не буде. Різниця у вартості газу буде компенсована.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: