Збір урожаю: Шмигаль назвав три проблеми, з якими зіткнуться аграрії

Читать на русском
Посівна кампанія в Україні пройшла успішно – засіяно 75 відсотків минулорічних площ. При збиранні врожаю аграрії зіштовхнуться із трьома проблемами.

Посівну кампанію в Україні, незважаючи на війну, було проведено успішно. За даними Міністерства аграрної політики та продовольства, засіяно 75% минулорічних площ.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Тепер розпочинається підготовка до збирання врожаю. Шмигаль назвав три основні проблеми, із якими зіштовхнуться аграрії.

Як змінювалась урожайність основних культур в Україні протягом 2017-2020 роківУ 2020 році через посуху в Україні зібрали менший урожай пшениці, кукурудзи, цукрового буряка, овочів та ягід, ніж у попередні роки.

Перше – необхідність вивезення врожаю. Міністерство інфраструктури зараз опрацьовує збільшення пропускної спроможності на західному кордоні України. Наразі через блокаду росією портів залишається 23,5 млн тонн зернових та олійних культур.

Друга проблема – збереження нового врожаю. Міністерство аграрної політики розглядає можливість організації мобільних сховищ: це дозволить Україні збільшити обсяги зберігання на 10-15 млн тонн.

Третя проблема, за словами Шмигаля, – забезпечення пального для аграріїв. Прем'єр дав доручення забезпечити необхідну кількість дизельного палива на сезон збирання врожаю.

Нагадаємо, як сказав міністр аграрної політики Микола Сольський, цього літа в Україні вирішуватиметься «питання трьох урожаїв». Через дії окупантів Україна не може вивезти врожай 2021 року, не зможе зібрати та вивести поточний урожай.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: