Україні восени може не вистачити складів для зберігання врожаю - Шмигаль

Читать на русском
Країна-агресор навмисно руйнує сільськогосподарські об’єкти, як, наприклад, другий найбільший зерновий термінал України в Миколаєві.
Слово і діло

Україні вже цієї осені може не вистачати приміщень для зберігання зібраного врожаю. Уряд веде переговори з партнерами для будування мобільних складів.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомляє в Telegram.

Як зазначається, згідно з попередніми даними, Україна цього року може зібрати до 10-15 млн тонн врожаю. При цьому у жовтні можуть виникнути проблеми зі зберіганням через недостатню кількість складів.

Як змінювалась урожайність основних культур в Україні протягом 2017-2020 роківУ 2020 році через посуху в Україні зібрали менший урожай пшениці, кукурудзи, цукрового буряка, овочів та ягід, ніж у попередні роки.

Український прем'єр наголосив, що росія навмисно руйнує сільськогосподарські об’єкти, як, наприклад, другий найбільший зерновий термінал України в Миколаєві.

Водночас, відповідне питання Шмигаль обговорив з міністром з питань продовольства та сільського господарства Німеччини Джемом Ездеміром.

«Мінагрополітики розглядає можливість організації мобільних сховищ. Тож наголосив, що допомога Німеччини була б цінною та своєчасною», - зазначив керівник уряду.

Нагадаємо, як сказав міністр аграрної політики Микола Сольський, цього літа в Україні вирішуватиметься «питання трьох урожаїв». Через дії окупантів Україна не може вивезти врожай 2021 року, не зможе зібрати та вивести поточний урожай.

Раніше ми повідомляли, що Шмигаль назвав три проблеми, з якими зіткнуться аграрії цього року.

Також нагадаємо, що через війну не працює близько 35% економіки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: