Нардепи схвалили в першому читанні мораторій на підвищення тарифів на газ та опалення

Читать на русском
Парламент схвалив у першому читанні законопроект, який запроваджує мораторій на підвищення тарифів на опалення та газ.
24 канал

Парламент схвалив у першому читанні законопроект, який запроваджує мораторій на підвищення тарифів на опалення та газ.

Як повідомив у своєму Telegram-каналі заступник голови Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк, за відповідний законопроект №7427 проголосували 229 народних депутатів.

«Парламент схвалив у першому читанні законопроект №7427 щодо запровадження мораторію на підвищення тарифів, залучення понад 180 млрд. грн. від міжнародних партнерів на покриття різниці тарифів», - написав він.

Мораторій на підвищення тарифів: що запропонував КабмінКабмін запропонував Раді запровадити мораторій на підвищення тарифів на газ, електрику, гарячу воду на період воєнного стану та шість місяців після.

Як йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, документом визначено комплекс заходів, спрямованих на запровадження мораторію на підвищення цін та тарифів на ринку природного газу та у сфері теплопостачання протягом дії військового стану на всій території України та протягом шести місяців після його припинення чи скасування.

«Тарифи на послуги з розподілу газу не підлягають збільшенню; тарифи на теплову енергію, на послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води для всіх категорій споживачів не підлягають збільшенню; ціна на природний газ для побутових споживачів не підлягає збільшенню від ціни, яка застосовувалася у відносинах між постачальником та побутовими споживачами станом на 24 лютого 2022 року», - йдеться у пояснювальній записці.

Нагадаємо, у Раді готують законопроект про списання боргів за майно, знищене під час війни.

Також 3 червня Кабінет Міністрів зафіксував тарифи на газ для ТЕЦ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: