У Німеччині виступили проти бойкоту російської культури - ЗМІ

Читать на русском
Міністр Німеччини з питань культури і ЗМІ зазначає, що нині існує велика невизначеність щодо того, як відноситися до російської культури.
фото АР

Державний міністр Німеччини з питань культури і ЗМІ Клаудія Рот вважає неправильним бойкотувати російську культуру.

Про це німецький мінінстр сказала в інтерв’ю Augsburger Allgemeine.

«Я вважаю абсолютно неправильним бойкот усього, що стосується російської культури», - сказала Рот.

При цьому, вона навела приклад, що нещодавно мер Північного Рейн-Вестфалія заборонив молодіжному оркестру виконувати Чайковського. Вона зазначила, що тривало громадське обговорення, після якого концерт таки дозволили.

Водночас, міністр зазначає, що нині існує велика невизначеність щодо того, як відноситися до російської культури.

«Я вважаю, що бойкот абсолютно неправильний, тому що зачасну російські артисти намагаються зберегти останні свободи. І є така велика російська культура, чи то музика, чи то література, чи то Антон Чехов. Я не дозволю путіну забрати у мене Чехова», - додала Рот.

Нагадаємо, що Верховна Рада заборонила російську музику та ввезення книг з країни-агресора.

При цьому, в Україні з'явиться так званий «білий» список артистів із росії, які засудили вторгнення путіна в Україну. Їхня музика зможе залишитися в українському інформпросторі.

Також нагадаємо, до цього в Україні існував «чорний список» артистів - які підтримували анексію Криму та війну на Донбасі. При цьому Мінкульт за 6 років виключив із «чорного» списку лише чотирьох артистів рф.

Раніше у Молдові заборонили транслювати російські новини. У неділю, 19 червня, стало відомо, що президент Майя Санду підписала відповідний закон.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: