Латвія розірвала угоду про співпрацю з росією в сфері культури

Читать на русском
Кабмін Латвії ухвалив рішення про розірвання співпраці з росією у сфері культури на тлі війни в Україні.

Кабмін Латвії ухвалив рішення щодо розірвання співпраці з росією у сфері культури на тлі війни в Україні.

Про це повідомив міністр культури Латвії Науріс Пунтуліс, пише Delfi.

Росія готує другий Сталінград – голова Міноборони Латвії про наступі на ДонбасіМіністр оборони Латвії сказав, що росії потрібно 9 травня оголосити про хоч якусь перемогу на Донбасі. Міністр також вважає, що путін хоче відродити російську імперію, але реальність виявилася іншою.

«Ми повністю призупинили будь-яку співпрацю з режимом путіна до моменту, коли з України будуть виведені російські війська та повністю відновлено територіальну цілісність та суверенітет України. Тоді, коли в росії зміниться курс влади та розвитку держави на сучасний, демократичний порядок, швидше за все, будуть відновлені й культурні зв'язки на державному рівні», - розповів Пунтуліс.

При цьому він додав, що таке рішення не виключає співпраці з тими російськими митцями, які засуджують існуючий режим в росії.

«Зараз немислиме співробітництво у сфері культури з країною, яка розпочала кровопролитну війну, в якій страждають і втрачають життя мирні українці, а культурні цінності та інфраструктуру бомбардують», - резюмував міністр.

Раніше Латвія закликала своїх громадян відмовитися від поїздок до Придністров'я.

Також нагадаємо, що Латвія слідом за Естонією визнала злочини росії геноцидом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: