Лідери країн G20 можуть бойкотувати наступний саміт, якщо на нього приїде путін – Bloomberg

Читать на русском
Деякі лідери Великої двадцятки можуть не приїхати на саміт в Індонезії, якщо на нього збереться путін – розглядається можливість понизити рівень делегації.
Путін на саміті G20 у 2014 році

Лідери країн «Великої двадцятки» готуються на випадок, якщо російський президент володимир путін вирішить приїхати на наступний саміт, який пройде в Індонезії в листопаді.

Про це повідомляє видання Bloomberg із посиланням на джерела.

У Заходу закінчуються способи покарати путіна – CNNСанкції проти Росії можуть мати руйнівні наслідки в довгостроковій перспективі, але як інструмент стримування путіна вони явно зазнали невдачі.

За словами джерел, знайомих із дискусіями між країнами-членами, розглядається сценарій того, що деякі лідери не поїдуть на саміт, відправивши делегації нижчого рівня.

Крім того, саміт цілком може вперше закінчитися без офіційного комюніке.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що США та західні союзники оцінюють, чи має росія залишатися членом «Великої двадцятки» після її вторгнення в Україну. Однією з проблем є те, що механізму виключення будь-якої країни не існує.

Китай уже виступив проти виключення росії з G20. Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо закликав групу країн «Великої двадцятки» переглянути участь росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: