Глава Єврокомісії не підтримує бойкот саміту G20 через путіна

Читать на русском
Урсула фон дер Ляєн вважає формат Великої двадцятки надто важливим, що путін своєю появою зірвав саміт в Індонезії.
Reuters

Глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн не підтримує ідею бойкоту саміту G20 в Індонезії, якщо в ньому братиме участь президент росії володимир путін.

Свою позицію фон дер Ляєн озвучила в інтерв'ю телеканалу ZDF.

Можливе виключення росії з G20: Китай проти, в кремлі теж відреагувалиКитай виступає проти виключення Росії з Великої двадцятки. У кремлі в той же час заявили, що багато країн групи дотримуються незалежної позиції на адресу росії.

«Ми маємо дуже добре подумати про закриття всієї G20. Я не ратую за це. На мій погляд, G20 надто важлива, зокрема для країн, що розвиваються, щоб ми дозволили путіну знову зруйнувати цей орган», – сказала глава Єврокомісії.

«Я думаю, що краще сказати йому (путіну – ред.), коли він прийде, сказати йому в обличчя, що ми думаємо», – зазначила вона.

Сімнадцятий саміт «Великої двадцятки» відбудеться 15–16 листопада в Індонезії, на острові Балі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський та президент росії володимир путін прийняли запрошення взяти участь у саміті G20 у листопаді.

При цьому поки що невідомо, як може пройти саміт, якщо на нього приїдуть і Зеленський, і путін. Раніше деякі лідери були готові бойкотувати захід у разі особистої появи російського президента.

У Білому домі, у свою чергу, вже наполегливо попросили Індонезію виключити появу путіна на саміті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: