Мінкульт за 6 років виключив з «чорного» списку лише чотирьох артистів РФ

Читать на русском
Мінкультури за весь час існування чорного списку російських артистів виключило з нього чотири людини - трьох росіян і одного італійця.
Федір Добронравовфото instagram.com/dobronravov.fedor

Міністерство культури і інформаційної політики за весь час існування списку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України, виключило з нього чотирьох людей - трьох росіян і одного італійця.

Про це з посиланням на відповідь Мінкультури у четвер, 4 березня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Україна внесла до чорного списку двох російських співачокМінкульт вніс двох російських співачок Олену Апіну і Юлію Глібову (Беретту) до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці країни.

Згідно з відповіддю відомства, з 2015 року, коли з'явився «чорний» список діячів культури РФ, з нього виключили чотирьох артистів.

Зокрема, у червні 2019 року на виконання рішення Окружного адміністративного суду Києва за позовом ТОВ «Телерадіокомпанія студія 1+1» і ТОВ «Кіноквартал» скасовано наказ Мінкультури, яким до цього переліку було внесено російського актора Федора Добронравова.

У жовтні 2019 року на підставі листа Служби безпеки України Мінкультури виключило з даного переліку італійського співака Альбано Каррізі (творчий псевдонім Аль Бано).

У березні 2020 року на підставі листа СБУ Мінкультури виключило з даного переліку російську актрису, телеведучу і коміка Катерину Варнаву.

Крім того, на підставі листа СБУ у вересні 2020 року Мінкультури виключило з «чорного» списку російського співака Василя Вакуленко (відомого як Баста).

Нагадаємо, у лютому цього року Мінкультури внесло до «чорного списку» ще сімох російських акторів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: