У російській держдумі запропонували скасувати визнання незалежності Литви

Читать на русском
Скасувати постанову про визнання незалежності Литви запропонував депутат від Єдиної росії. У законопроєкті йдеться, що постанова нібито була прийнята з порушенням законів та конституції СРСР.

У держдумі росії пропонують скасувати постанову від 6 вересня 1991 року про визнання незалежності Литви.

Законопроєкт зареєстрував депутат від партії «Єдина росія» Євген Федоров, повідомляє «Газета. Ру».

На думку російського депутата, постанова державної ради СРСР є незаконною, оскільки прийнята неконституційним органом та з порушенням вимог низки статей конституції.

Глава МЗС Литви: Єдиний спосіб захиститися від погроз росії – відсторонити путінаПоки що путін і його оточення при владі сусідні країни перебувають у небезпеці. Глава МЗС Литви вважає, що єдиний вихід – відсторонення путіна.

Крім того, йдеться у законопроєкті, було порушено закон «Про порядок вирішення питань, пов'язаних з виходом союзної республіки з СРСР», оскільки в Литві не проводився референдум про вихід зі складу СРСР і не було встановлено перехідного періоду для розгляду всіх спірних питань.

«Таким чином, зважаючи на те, що відповідно до статті 67.1 конституції росії «російська федерація є правонаступником Союзу РСР на своїй території…», постанова державної ради СРСР № ГС-1 підлягає скасуванню», — йдеться у законопроєкті.

Нагадаємо, у РНБО вважають, що Литва стане наступною країною, яку захоче захопити росія у разі її перемоги у війні проти України.

На думку американського дипломата Роберта Пірсона, путін хоче повернутися до кордонів імперської росії та зміцнити свою військову присутність якнайдалі на захід. Його наступними жертвами можуть бути Естонія, Латвія, Литва, Польща, Словаччина, Угорщина, Румунія, Болгарія та Молдова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: