Президент Литви прокоментував блокування калінінградського транзиту: «Щоб санкції були болючими»

Читать на русском
Науседа обговорив питання транзиту з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн і зазначив, що Литва не піде на поступки росії.
lrt.lt

Президент Литви Гітанас Науседа зазначив, що уряд країни має негайно розпочати консультації з Єврокомісією стосовно реалізації санкцій щодо калінінградського транзиту.

Про це литовський лідер написав на своїй Facebook-сторінці.

«Уряд має негайно розпочати консультації з Єврокомісією, щоб запроваджені санкції не завдали шкоди ні інтересам Литви, ні міжнародним угодам. Тільки спільними зусиллями ми досягнемо того, щоб санкції щодо країни-агресора були болючими», - зазначив Науседа.

Нова гаряча точка у відносинах Заходу та росії: докладно про «блокаду» КалінінградаРосія погрожує Литві через часткове обмеження транзиту товарів до Калінінградської області. Докладніше про ситуацію та її можливі наслідки – у матеріалі.

Він підкреслив, що у четвер обговорив питання транзиту з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн і зазначив, що Литва не піде на поступки росії.

«Зрозуміло, що Литва повинна і буде застосовувати санкції ЄС. Литва повинна і зберігатиме контроль над товарами, що провозяться через її територію, і про жодні «коридори» не може бути й мови, як не може бути й мови про поступки росії у відповідь на погрози Кремля», - зазначив Науседа.

При цьому, нещодавно голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що ЄС перевірить юридичні аспекти вказівок Єврокомісії щодо санкцій, відповідно до яких Литва обмежила транзит до Калінінграда.

Нагадаємо, що Литва офіційно заборонила транзит більшої частини вантажів з росії через свою територію відповідно до санкцій Європейської комісії проти росії. У росії у відповідь на це вибухнули істеричними погрозами й не виключається, що путін спробує розв'язати проти Литви збройну агресію.

Також нагадаємо, що США підтримують Литву у блокуванні транзиту з росії.

Напередодні у російській держдумі запропонували скасувати визнання незалежності Литви.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: