Стало відомо, скільки білоруських батальйонів зараз на кордоні з Україною

Читать на русском
На кордоні Білорусі з Україною перебуває до семи білоруських батальйонів. Також там є російські військові.

На кордоні Білорусі з Україною, у Брестській та Гомельській областях, знаходиться до семи білоруських батальйонів. Також там є російські військові.

Про це повідомив речник Міноборони України Олександр Мотузяник в ефірі національного телемарафону у вівторок, 21 червня.

Єрмак оцінив ймовірність масштабної участі Білорусі у війніАндрій Єрмак вважає, що ймовірність повномасштабної участі Білорусі у війні невисока через те, що це не підтримає білоруський народ.

«На кордоні у Брестській та Гомельській областях зараз до 7 білоруських батальйонів. Це до 4 тис. особового складу. Але треба розуміти, що там є і російські війська. Не скажу їхню кількість, але є низка населених пунктів, де вони розквартовані. Враховуючи те, що сьогодні білоруська сторона надає росії всю логістику, цілком можливий варіант, що росіяни зможуть досить швидко перекинути на територію Білорусі якісь додаткові резерви і, можливо, підготувати наступ, але до цього треба готуватися. Станом на зараз ми цього поки що не бачимо», - сказав Мотузяник.

За його словами, для того, щоб із території Білорусі, знову розвинути наступ, треба створити потужне наступальне угруповання. Наразі Україна такого угруповання не бачить.

«Але дії росії, зокрема дії білоруської армії, змушують нас тримати там війська. Це така російська тактика: основний удар – Луганщина, Донеччина, решта – постійні обстріли, відволікання нашої уваги, сковування дій наших підрозділів. У такий спосіб вони змушують нас тримати там війська», – пояснив він.

Нагадаємо, за даними Міноборони, у десяти населених пунктах Білорусі є російські війська.

У РНБО поки що не бачать загрози нападу військ Білорусі на Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: