Зеленський доручив перевірити готовність до вторгнення з Білорусі – Данілов

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський у середу, 15 червня, збирав засідання ставки головнокомандувача щодо можливої ​​загрози нового вторгнення з боку Білорусі.
фото ОПУ

Президент Володимир Зеленський у середу, 15 червня, збирав засідання ставки головнокомандувача щодо можливої ​​загрози нового вторгнення з боку Білорусі, на якому доручив провести перевірку готовності у чотирьох областях.

Про це повідомив сьогодні секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі програми «Говорить великий Львів».

«Щодо напрямку наступу з Білорусі. Я хочу повідомити, що, окрім РНБО, є ставка верховного головнокомандувача... Учора президент зібрав ставку, й промовлялося саме це питання – питання Білорусі. Оцінювали всі наші органи, які до цього причетні – що відбувається, в якому стані перебуває сьогодні військо Білорусі, скільки там військових рф, які плани. Все це перебуває на контролі нашого президента, і ставка вчора саме щодо цього працювала досить довго. І я вважаю, що це є досить ефективним. У результаті є доручення – зараз відбуватиметься перевірка у чотирьох областях стану підготовки у разі, якщо будуть повторні виклики для нашої країни», - сказав чиновник.

Також Данілов не уточнив, у яких областях відбуватиметься перевірка. З Білоруссю межують 5 областей України: Чернігівська, Київська, Житомирська, Рівненська та Волинська.

Нагадаємо, Збройні сили Білорусі розпочали тренування з переведення з мирного на воєнний час. Це відбувається в рамках занять із бойової готовності.

Також у МВС повідомляли, що є загроза перекидання ворожих ДРГ на Волинь із Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: