«Покаже лише бій»: у РНБО оцінили загрозу з боку Білорусі

Читать на русском
Чи зможе Україна утримати оборону з боку Білорусі, залежить від багатьох чинників. Але реальну картину покаже лише бойове зіткнення.
фото Укрінформ

Україна стежить за білоруським напрямком та усвідомлює загрозу з того боку, оскільки неподалік кордону розташовані російські «Іскандери».

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю Укрінформу.

Данілов про ситуацію на фронті: Наступні три-чотири тижні будуть складнимиНаступні три-чотири тижні на фронті будуть складними, попередив секретар РНБО. Росія хоче повністю захопити Луганську область та взятися за Донецьку.

«Ми розуміємо, що відбувається на території Білорусі, ми стежимо за заявами, які робить Лукашенко, ми усвідомлюємо загрозу, яка може існувати із цього боку. На жаль, там, окрім цього рішення (створення нового оперативного командування – південного - ред.), вже розташовані російські «Іскандери», і рівень загрози з того боку нам зрозумілий», - наголосив він.

За словами Данілова, чи Україна зможе утримати оборону на цьому напрямку, залежить від багатьох факторів. Але реальну картину покаже лише бойове зіткнення.

«Ще раз наголошую, коли 24 лютого ніхто не вірив, що ми триматимемо оборону, ми її тримали. Попри все, ми звільнили від загарбників Київську, Сумську, Чернігівську області...Я можу сказати: лише бій може показати підготовку наших Збройних Сил», - сказав секретар РНБО.

Данілов також розповів, що українська влада дійсно вважала, що з території Білорусі не буде нападу 24 лютого.

«За два дні до війни міністр оборони України спілкувався з білоруським колегою і той запевняв, що в жодному разі цього не буде. Головний український прикордонник за день спілкувався із головним прикордонником Білорусі. І він також запевняв, що агресивних дій із боку Білорусі не буде. Але вони пішли не лише з цього боку, вони пішли по всьому кордону», - наголосив він.

Нагадаємо, з 26 травня Білорусь розпочала навчання біля українського кордону.

Раніше у РНБО оцінили можливість перенесення бойових дій на російську територію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: