У Білорусі почалися «навчання з мобілізації», військкомати розсилають повістки

Читать на русском
Мобілізованих білорусів мають зібрати у військкоматах, починаючи з 17-18 червня. Чим закінчаться ці навчання - поки що невідомо
Ілюстративне фотоpikabu.ru

У Білорусі почалися так звані «навчання з мобілізації». В рамках цих навчань білоруські військкомати вже розіслали повістки військовозобов'язаним.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна.

За словами Жданова, «навчання» триватимуть до 8 липня. При цьому Білорусь закрила для всіх свій повітряний простір - хоча в цю країну і так ніхто, крім російських окупантів не літає.

«Покаже лише бій»: у РНБО оцінили загрозу з боку БілорусіЧи зможе Україна утримати оборону з боку Білорусі, залежить від багатьох чинників. Але реальну картину покаже лише бойове зіткнення.

«У Білорусі почалися навчання з військкоматами, і там військкомати розіслали сьогодні повістки. Вони будуть проводити навчання з мобілізації військовозобов'язаних» - сказав експерт.

Він додав, що мобілізованих білорусів повинні зібрати у військкоматах, починаючи з 17-18 червня. Чим закінчаться ці навчання - поки що невідомо.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у середу, 15 червня, збирав засідання ставки головнокомандувача з приводу можливої загрози нового вторгнення з боку Білорусі, на якому доручив провести перевірку готовності в чотирьох областях.

З 7 червня Збройні сили Білорусі приступили до тренувань з переводу з мирного на воєнний час. Це відбувається в рамках занять з бойової готовності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: